ROSENDO MATEU

Rosendo Mateu

Rosendo Mateu is het levende voorbeeld van een self-made man, dit wordt weerspiegeld in zijn werk en vooral in zijn perfectionisme dat elk van zijn creaties raakt. Rosendo is al 40 jaar één van de specialisten bij Puig, één van 's werelds meest prestigieuze parfumbedrijven. Gedurende die tijd heeft hij tientallen geuren ontwikkeld, die zijn persoonlijke signatuur dragen en de ambitie hebben om een combinatie van commercialiteit te bereiken samen met het creëren van een uniek product.

Na zijn werk voor enkele van de grootste internationale merken, wijdde Rosendo een deel van zijn tijd aan meer ambitieuze projecten, zoals de ontwikkeling van op maat gemaakte parfums, die hem ertoe bracht onderwerpen te bestuderen die zo uiteenlopend waren als de Griekse beschaving, het Romeinse Rijk of de schilderijen van Francis Bacon. Precies met het laatste ging hij een van de grootste uitdagingen aan die een geurdeskundige te wachten staat: een geur ontwerpen voor een tentoonstelling gewijd aan de Engelse schilder. Hij bracht maanden door met het bestuderen van de geur van verf, canvas, vochtigheidsgraad en zelfs de tijd dat Bacon leefde en werkte. Het resultaat geeft een idee van de mate van betrokkenheid die deze ervaren maestro bij elk van zijn projecten aanneemt.

Als "Maître Parfumeur" sinds 2010 (een van de weinige in Europa), staat Rosendo Mateu in 2017 voor een nieuwe uitdaging: het creëren van een nieuwe collectie onder zijn eigen label. Vijf geuren die door mannen en vrouwen kunnen worden gebruikt.

Na zijn eerste limited collectie is Rosendo Mateu klaar om te laten zien waarom hij wordt beschouwd als een van de beste parfumeurs ter wereld. In 2017 is de ROSENDO MATEU-collectie verkrijgbaar in enkele van de beste winkels ter wereld. Een uitgelezen ontwerp van zowel de fles als de verpakking, onder toezicht van de meester zelf, zorgen voor de perfecte afwerking van de hele ervaring. Een onberispelijk product, uit de hand van een man die zijn leven heeft gewijd aan de geurwereld.

Rosendo Mateu

ROSENDO MATEU #1

Rosendo Mateu

BERGAMOT - THEEBLADEREN - SANDELHOUT
De topnoot is geïnspireerd op de frisheid van de Middellandse Zee, het gevoel van frisse lentelucht die je meeneemt naar het begin van de zomer: de zeebries, met de karakteristieke landschappen van de kusten van Spanje, Italië, Kroatië en Griekenland. Aangevuld met aromatische aspecten van rozemarijn bloemen, tijm, lavendel en salie. De tonen van citroenschil, zoals bergamot uit Calabrië in Zuid-Italië, kalk uit Spanje of Siciliaanse groene mandarijn spelen een belangrijke rol.

De middelste toon, het hart van de geur, is gebaseerd op zachte witte bloemeneffecten zoals jasmijn, muguet, bittere oranjebloesem en neroli. Deze worden gecombineerd met pittige tonen en stimulerende middelen zoals groene peper, kardemom en vooral de geur van de theebloem met zijn bladeren die perfect passen bij de bergamot en de houtachtige, rokerige tonen, die de geur zijn aanhoudende geur geven.

De basistonen zijn zorgvuldig bewerkt om de huid niet te neutraliseren, noch de frisheid noch het karakter van de bloemige toon, aromatische groene thee. Sandelhout, iris-wortelstokken en witte musk geven de finishing touch aan een fris, dynamisch en gedurfd parfum.

ROSENDO MATEU #2

Rosendo Mateu

CITRUS - HOUT - SUÈDE LEDER
Hoogwaardig en luxe suede leer, gecombineerd met sandelhout en patchouli.

Deze geur opent met zachte en lichte citroenachtige groene tonen van bergamot en citroen uit Calabrië. De middennoot is een combinatie van verse roos, geraniumbladeren en bloemig akkoord. Deze combinatie is gefixeerd op de huid met een witte musk en vanille.

ROSENDO MATEU #3

Rosendo Mateu

NEROLI - IRIS - WITTE MUSK
De tonen van dit parfum verwijzen naar verse citrus bergamot uit Calabrië, etherische olie van neroli uit Tunesië en de leerachtige iris uit Italië. In deze geur is de levendigheid van de iris te bewonderen, met ook een focus op de waarde en kwaliteit van de geur.

De middelste toon is van de eerder genoemde op leer gebaseerde iris, gebaseerd op natuurlijke iris met Damascus-roos en een heerlijke nuance van de frisse en transparante tonen van jasmijnbloem.

De basisnoot combineert sandelhout, vetiver en zeer aanhoudende tonen van amber kasjmier met tonkabonen en vanille, plus witte musk en transparante fixeermiddelen.

#3 valt op door zijn elegantie, sensualiteit en zijn intense vrouwelijke toon bij het aankleden van de vrouwelijke huid. Maar toch markeert het ook een aantrekkelijk mannelijk accent dat comfortabel en elegant is voor een man om te dragen: een parfum voor hem en haar dat bijna perfect is.

ROSENDO MATEU #4

Rosendo Mateu

SAFFRAAN - OUD - VANILLE
#4 van ROSENDO MATEU heeft een eenvoudige topnoot van natuurlijke Calabrese bergamot en natuurlijke bittere oranjebloesem. Een delicate geur die de huid van de drager streelt.

De middelste toon is een pittige bloemenmix van kaneel, nootmuskaat en saffraantonen met een vleugje jasmijnbloemblaadjes, noten en iriswortels. Deze geur heeft een bijzonder relevante achtergrondnotitie: vooral Oud-hout met patchouli, sandelhout, guaiac en vetiver.

Een essentieel Oosters aspect met labdanum, benzoïne, vanille met barnsteentonen en tonkabonen met musk, die een aantrekkelijke component van sensualiteit toevoegen.

Het belangrijkste kenmerk van deze geur is zijn volharding en kracht, die zijn zeer krachtige OUD- oosterse achtergrond benadrukt, onmiskenbaar en zeer uitgewerkt, compleet verschillend van bestaande noten in deze stijl.

ROSENDO MATEU #5

Rosendo Mateu

BLOEMEN - AMBER - SENSUELE MUSK
Een exotische bloemen en oosterse geur, kruidig, anjer en lelietje-van-dalen bloemencombinatie.

Basisnoten zijn vanille, sensuele ambermuskus, met een frisse oosterse stijl.

Het is een exotische en ander bloemenparfum die niet in de natuur bestaat, als een droom in een geur.

Fresh Oud

Rosendo Mateu

Italiaanse bergamot -Ceylon kaneel -kardemom -jasmijn -Bulgaarse roos -iris- natuurlijke oud -cederhout- sandelhout -patchouli -amber- vanille

Sweet Rose

Rosendo Mateu

Groene bladeren -Bulgaarse roos -rode bessen -aardbei-cederhout-sandelhout- vetiver- witte musk -vanille

Incense Wood

Rosendo Mateu

Italiaanse bergamot -citroentonen -Ceylon kaneel -patchouli bladeren -Ceylon sandelhout- rozenhout- wierook- tonkabonen- amber- musk - vanille