SOSPIRO

Logo Sospiro

SOSPIRO is een niche luxe parfumhuis, ontwikkeld in samenwerking met Xerjoff die inspiratie put uit een creatief huwelijk tussen Italië en het Midden-Oosten. Gericht op het integreren van geurige beelden uit een rijk en kleurrijk erfgoed dat de verbeelding inspireert en de zintuigen raakt; Sospiro is een sierlijk balans tussen het oude en het nieuwe.

Sospiro is een merk dat alleen door de meest verfijnde en kritische parfumverzamelaars wordt verzameld. Sospiro is een parfumcollectie, geïnspireerd door de klassieke muzikale termen die het karakter en de prestaties van elk parfum onderstrepen. Unieke en inspirerende noten dansen en weven samen tot een echt harmonieus parfum dat alleen een echte kunstenaar kan componeren. Lichte citrusnoten en weelderige bloemencomposities creëren iets unieks en inspirerend.

Overeenkomstig de ware Xerjoff stijl draagt elke, met puur vakmanschap gemaakte, parfumcollectie bij aan het eerbetoon aan een lang en gewaardeerd Italiaans erfgoed van het maken van parfums. De toevoeging van het kostbare oud geeft aan elke geur zijn eigen specifieke karakter. De luxe composities van elk parfum brengt de herinnering tot leven naar een vervlogen tijdperk van epische handelsroutes en legendarische zeeën, doorkruist door degenen die werden geïnspireerd om iets nieuws te ontdekken. Elk parfum is zorgvuldig ontworpen met behulp van de mooiste en zeldzaamste oliën. Sospiro is een genot van de zintuigen die slechts weinigen echt zullen ervaren.

SOPRANO

Soprano

SOPRANO brengt de voorouderlijke overlevering van de parfumerie naar een nieuwe dimensie. Zijn ongebruikelijk rijke fruitige akkoorden die op magische wijze vermengd zijn met de witte tonen van melk en jasmijn, fresia en oosterse lychee, alles verpakt in een charismatisch bouquet van roos en osmanthus. Alleen de rijkste basistonen van hout, oud en leer worden gecombineerd, om het eeuwige effect van zo’n warme, oosterse “olfactieve opera” te behouden als een ware herinnering aan de kunst. “SOPRANO” komt van het Italiaanse woord “sopra” (wat hierboven betekent), omdat de sopraan de hoogste toon is die de menselijke stem kan bereiken in de klassieke opera.

OMSCHRIJVING

TOP : litchi, fruitig akkoord, Calabrische bergamot, freesia
HART : melkachtig akkoord, Bulgaarse roos, osmanthus, Egyptische jasmijn
BASIS : oud, patchouli, ledernoten

EDP 100ml

€ 255,00

ERBA PURA

Erba Pura

ERBA PURA is een heerlijke en moderne mix van mediterrane citrus en zoete vruchten over een warme en sensuele amber oosterse basis. Het uitgebreide hart en de basis van het parfum bevat een klein geheim... een zeldzaam molecuul gewonnen uit een zeldzaam Indiaas kruid. Door deze extractietechniek genaamd "PURA" heeft dit fruitige bloemenelixer een langdurig effect en is fluweelachtig perfect.

OMSCHRIJVING

citrus-bloemen
TOP: sinaasappel, citroen, bergamot
HART: Mediterraans fruit
BASIS: witte musk, amber, Madagascar vanille

EDP 100ml

€ 200,00

OUVERTURE

Ouverture

OUVERTURE begint met een elegante combinatie van witte bloemen, mediterrane citrus en verse vijgenbladeren. Dit wordt gevolgd door bloemige noten van de Indiaase jasmijn met een vleugje specerijen. De complexe basis bestaat uit sandelhout, cashmerenoten en wierook. De nieuwe flacon is versierd in parelgrijs fluweel en is voorzien met de voor SOSPIRO unieke vergulde dop en label. Ouverture werd uitgebracht in 2016. De Parfumeur achter dit parfum is Chris Maurice.

OMSCHRIJVING

TOP: sinaasappel, magnolia, vijgeblad
HART: Indiase Jasmijn, Ylang-Ylang , Bulgaarse Roos, Kaneel
BASIS: Sandelhout, Amber, Vanille, Wierook, Kasjmier hout.

EDP 100ml

€ 255,00

ENSEMBLE

Ensemble

ENSEMBLE is een ode aan Eros. Het is een sluier die onthult en verbergt. Het is een heilig lied, een gepassioneerde melodie. Ruik de bergamot uit Calabrië die verleidelijk samengaat met de Spaanse mandarijn bedekt door de bitterheid van de citroen. Open je dag met een snufje roze peper. Omarm het Noord-Australische sandelhout en geniet van de smaak van tabak en Mexicaanse vanille uit Veracruz. Geef jezelf over aan de zachte aanraking van musk.

OMSCHRIJVING

citrus-kruidig
TOP: citroen, bergamot
HART: roze peper
BASIS: sandelhout, tabak, musk, vanille

EDP 100ml

€ 255,00

ACCENTO

Accento

ACCENTO is de belichaming van pure verfijning. Van de opening met citrus tot aan de warme basisnoten ACCENTO behoudt een ondeugende elegante uitstraling. De symfonie begint met citrus, gevolgd door een zeldzame ananas noot met een delicate zoetheid die de opening afrondt.

Een complexe opeenvolging van bloemen, kruidige noten van jasmijn, iris en roze peper zijn te vinden in het hart. Tenslotte wordt ACCENTO afgerond met een warme mix van patchouly, amber, muskus en vanille.

OMSCHRIJVING

hout-fruit
TOP: ananas, hyacinth
HART: jasmijn, iris, roze peper
BASIS: vetiver, patchouly, amber, musk, vanille

EDP 100ml

€ 255,00